PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie A Wilhelm Scream | Groezrock 2013

zaterdag 27 april 2013Festivalwei Meerhout

A

Het is niet de eerste keer dat de mannen van A Wilhelm Scream hier de weide mogen komen plat spelen. Met hun chaotische mix van punk rock met hardcore, afgekruid met een beetje metal, kunnen ze het makkelijkst vergeleken worden met Mastodon op speed. Voor de vierde keer al nodigde organisator Hans Maes de band uit om hun bijdrage te leveren aan de line-up van de inmiddels al tweeëntwintigste editie van het festival.  Ze tourden onder meer al met Less than Jake, Rise Against en Pennywise die, toevallig of niet, later op de dag ook nog het beste van zichzelf mogen geven.  

De band dankt zijn naam aan een fenomeen uit de filmwereld, bekend geraakt door het gebruik in de inmiddels onsterfelijke Star Wars series, waarbij een oude opname van een bepaalde schreeuw gebruikt wordt in verschillende films. Ironisch genoeg vinden we van dat geschreeuw weinig terug in de muziek. Toegegeven, de nummers klinken een stuk harder live dan dat ze op cd zijn, wat resulteert in aardig wat circle pits en crowd surfers, wat hier trouwens niet verboden is in tegenstelling tot bijna elk ander festival in België.  

Halverwege de set vraagt zanger Nuno Pereira om zoveel mogelijk mensen de lucht in te vuren; “It‘s like Angry Bird but with stinky punks“. De vraag wordt gretig beantwoord en al snel vliegen een dertig tal mensen over de hoofden van het publiek. 

Al bij al levert A Wilhelm Scream een wisselvallige set af die misschien wel beter zou zijn, moesten de klanken meer samenhangen, maar dit wil zeker niet zeggen dat dit hun laatste passage door Groezrock zal zijn. 

< Nathan Dobbelaere >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter